Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel uit de traditionele Chinese geneeskunde ook wel TCM genoemd (Traditional Chinese Medicine). Door het plaatsen van zeer dunne naaldjes op bepaalde punten op de meridianen (energiebanen) wordt het lichaam geactiveerd om de balans te herstellen, zodat lichaam en geest weer in harmonie komen. Deze methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden met de Chinese filosofie.

Acupunctuur kan worden toegepast voor zowel alle lichamelijke als geestelijke klachten. Bij de behandeling hanteren wij een holistische aanpak; uw klachten zijn hier een onderdeel van, maar er is ook aandacht voor u als persoon, leefwijze, werk, etc. Het voordeel van acupunctuur is dat niet  alleen de symptomen bestreden worden, maar ook de oorzaak van de klacht wordt aanpakt. Wanneer het lichaam te lang uit balans is door stress of klachten, kunnen ziekten of aandoeningen ontstaan.

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen van onbalans. Het beïnvloedt de energiestroming in het lichaam en kalmeert ook de Geest. Een ander voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. Aangezien door de behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Behandelwijze

Een eerste consult begint met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we in op uw klachten, uw leefsituatie en uw verwachtingen van de behandelingen. Vervolgens volgt de diagnose aan de hand van tong- en polsdiagnostiek. Op basis van dit onderzoek bepalen we samen welke behandelmethoden we gaan toepassen. Daarna begint de behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.