Omgaan met stress

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat stress een belangrijke oorzaak is voor ziekten en aandoeningen aan organen en geestelijk welzijn. Maar wat is stress eigenlijk precies en welke uitwerking heeft het op u? Stress is het Engelse woord voor spanning. Deze spanning is niet per definitie iets negatiefs. Spanning is immers ook vaak een prikkel voor een drijfveer, emotie en geluk.

Te veel aan spanning gedurende een lange periode kan echter resulteren in overspanning. Overspanning is allerminst een fijne ontwikkeling. De prikkels in het lichaam slaan door naar negatieve emoties en gevoelens zoals onzekerheid en angst. Dit beïnvloedt behalve uw gedrag en sociaal welzijn ook de energiebalans in uw lichaam. Spieren en organen spannen samen en er treden blokkades op in uw energiehuishouding. Een ongezonde energiehuishouding beperkt u in uw levenskracht en uw geluk. Het menselijk organisme is een uiterst complex systeem waarin het lichaam, de geest en ademhaling samenwerken om u uw levensmissie te helpen voltooien. Disbalans in één aspect van uw zijn brengt dit systeem in de war en zorgt voor menselijk lijden.

In haar behandelingen past Seva Healing acupunctuur en energetische massages toe om energieblokkades in uw lichaam weg te nemen en de energiebalans te herstellen. Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen wordt een bewustzijn aangewakkerd waardoor u beter in staat bent om spanning en ontspanning in uw lichaam te voelen en in uw voordeel te gebruiken. Zowel spanning als uw levenskracht komen uit uzelf. Sluit vriendschap met uw eigen innerlijke kracht en ontpop u tot een gezond mens. Lichamelijk, geestelijk en sociaal.