Voordelen acupunctuur

Het voordeel van Acupunctuur is dat niet de alleen de symptomen bestreidt maar ook de oorzaak van de klacht aanpakt. Wanneer het lichaam te lang uit balans door stress of klachten onstaat er een ziekte of aandoening. Door lichaam en geest en innerlijke kracht in balans terug te brengen, zal de gezondheid en liefde voor het leven weer toenemen.

Acupunctuur beinvloedt het herstel van de balans van de mens waardoor ziekte kan worden genezen of klachten worden verlicht.

Iedereen heeft een zekere hoeveelheid vitale energie in het lichaam opgeslagen, waarmeee de mens zijn leven moet doen, ook het lichaam bevat reserve energie die opgeslagen is die we gebruiken bij extreem energie gebruik, doormiddel van acupunctuur kunt uw energie level doen toenemen.

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen van onbalans. Acupunctuur beïnvloedt zowel de energie stroming in het lichaam en kalmeert ook de Geest. Lichaam, Geest en ademhaling is een drie eenheid Door het plaatsen van naalden op bepaalde punten van deze meridianen wordt het lichaam geactiveerd om de balans te herstellen zodat de lichaam en geest weer in harmonie komt.Acupunctuur helpt bij veel klachten.

Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel  fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Het energie systeem bestaat uit chackras en meridiaanen. De chakras kunnen energie uit het universum opvangen, afgeven an de meridiaanen, die het vervolgens weer tot op het celniveau naar je organen , weefslesen botstructuur verdeelt.

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde verklaart men ziekte en gezondheid (onder meer) de volgende uitgangspunten:

levensenergie circuleert door 14 kanalen, meridianen genoemd, die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.

  • De realiteit is dualistisch geordend naar een van de tegengestelde kwaliteiten van chi: hetzij yin (vrouwelijk, donker, koud, zacht, ontvangend, comprimerend enz.) dan wel yang (mannelijk, licht, warm, hard, gevend, expanderend enz.)
  • Fenomenen uit de natuur en het lichaam zijn geordend naar vijf groepen die elementen worden genoemd: water, hout, vuur, aarde en metaal.
  • Ziekte wordt toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn van chi. Waar het normale stromen van chi geblokkeerd of anderszins uit balans raakt gaat dat gepaard met verschijnselen c.q. symptomen. Met praktijken zoals acupunctuur en qigong probeert men dit evenwicht te herstellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>